top of page
Molenkouter_FreekWille_Startdag-11.jpg

Over bioboerderij Molenkouter

Molenkouter: meer dan groenten

Het verhaal van Molenkouter begon in 2016. Boer Gert en zijn gezin kochten de vervallen serre en gronden in Vinderhoute om er een droom waar te maken: een kleinschalige bioboerderij met een hechte gemeenschap eromheen. De eerste jaren werd de grond verrijkt en het project in de stijgers gezet. Vandaag bloeit, groeit, zoemt, kakelt en knort het rond de Molenkouter. Verschillende restaurants uit de buurt kopen hun lokale en bijzondere groenten kopen bij Molenkouter en 75 gezinnen halen er wekelijks hun biopakket

Van het veld naar jouw bord 

Wie niet oplet komt de supermarkt uit met boontjes uit Kenia en tomaten uit Spanje. Molenkouter biedt een alternatief: groenten met een verhaal. Groenten met waarden. Biologisch, ecologisch, kleinschalig en innovatief. Deze groenten leggen de kortste weg af tussen het veld en jouw bord. Lees meer over de boerderij.

Boer Gert en zijn familie 


Gert en zijn gezin kwamen in 2018 in Vinderhoute wonen. Maar zijn roots liggen niet zo ver uit de buurt. Gert Blanchaert groeide op in Luchteren (Drongen) als kleinzoon van een groentenkweker. De M van Molenkouter is een eerbetoon aan grootvader Marcel. Het hoofdstuk Molenkouter past dan ook perfect in de familiekronieken. 

 

Molenkouter is een team

 
 

Molenkouter bioboerderij boer Gert.jpg
Molenkouter bioboerderij kinderen welkom.jpg

Kinderen welkom

We vertellen onze kinderen graag over ‘de boerderij’. Maar hoe hoe ziet een aubergineplant eruit? En weet jij hoe venkel groeit? Op de boerderij kakelen ook kippen, knorren twee varkens en kwaken de kikkertjes in de vijver. De ideale plek dus om kinderen terug te laten zien waar voedsel vandaan komt. Molenkouter is een kindvriendelijke plek, waar jong en oud welkom zijn om te ontdekken. Een wekelijks bezoek aan de boerderij overtreft elk kinderboek :-)

bottom of page