top of page
Molenkouter_FreekWille_Startdag-11.jpg

Over ons

Molenkouter.
Met M van Marcel

In 2013 start Gert met zijn broer in de Boskeetstraat in Luchteren een moestuin op de plek waar grootvader Marcel Blanchaert 50 jaar lang groensels kweekte. De hobby barst wat uit zijn voegen, en als in 2017 een serre te koop komt aan de molen van Vinderhoute, besluit Gert om te springen.  Marcels Moestuin vervelt tot Molenkouter, een bioboerderij die groenten kweekt voor de lokale bevolking. De cirkel is rond!

Molenkouter is een team

Boeren doe je niet alleen. Boer Gert en Eva wonen met hun kindjes op de boerderij, in het hart van een groeiende gemeenschap buurtbewoners.

Boeren op mensenmaat doe je niet zware machines of megastallen, maar is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Niet het aantal hectare bepaalt hoeveel groenten er geproduceerd wordt, maar wel de zorg die we in elke vierkante meter kunnen steken. En wij, dat is naast Gert ook Thomas, Annelien, Bart en Nicole: een team van gepassioneerde boeren en boerinnen die elk op hun manier hun schouders zetten onder Molenkouter.

 

Molenkouter bioboerderij boer Gert_edited.jpg
Molenkouter bioboerderij kinderen welkom.jpg

Kinderen welkom

We vertellen onze kinderen graag over ‘de boerderij’. Maar hoe hoe ziet een aubergineplant eruit? En weet jij hoe venkel groeit? Op de boerderij kakelen ook kippen, knorren twee varkens en kwaken de kikkertjes in de vijver. De ideale plek dus om kinderen terug te laten zien waar voedsel vandaan komt. Molenkouter is een kindvriendelijke plek, waar jong en oud welkom zijn om te ontdekken. Een wekelijks bezoek aan de boerderij overtreft elk kinderboek :-)

bottom of page