top of page
Molenkouter bioboerderij groentes_edited.jpg

De boerderij

Biologisch

Onze groenten groeien in een gezonde bodem waar compost de drijvende kracht is. We gebruiken geen sproeistoffen en geen kunstmest. Mét officieel bio-label.

Ecologisch

We besteden heel wat aandacht aan de biodiversiteit op de boerderij. Libellen en kikkers in de vijver, vogels in hagen en houtkanten, vlinders en bijen in de bloemenweide: zij bestuiven onze tomaten en houden slakken en bladluizen in toom. Ook de groentebedden zelf zijn een lappendekken van zo’n 50 verschillende teelten. Geen monocultuur hier! 

thumbnail_IMG_5160.jpg
thumbnail_IMG_4232_edited.jpg

Kleinschalig

3500 vierkante meter. Het lijkt groot, maar voor een boerderij is dit piepklein. Dat maakt wel dat we met veel zorg te werk kunnen gaan, vaak met handgereedschap, en geen tractor nodig hebben. Het verbruik van fossiele brandstoffen is hierdoor zeer beperkt.

Innovatief

In onze serre combineren we fruitbomen met onze groenten. In de toekomst vullen we de pakketten hopelijk aan met kiwi, druif, vijg en perzik! Op ons veld wordt ook niet geploegd, wat het bodemleven ten goede komt. Deze principes uit de permacultuur vinden langzaam hun weg naar professionele boerderijen, en daarbij willen wij mee aan de kar trekken.

Korte keten

Alles wordt dagvers geoogst en gaat rechtstreeks naar de klant. Simpel én efficiënt. Hier komt geen vrachtwagen, vliegtuig of grootwarenhuis aan te pas.

Gemeenschap

Wat als we nu, als lokale gemeenschap, de boer ondersteunen in zijn werking door een oogstaandeel te kopen? We delen in het risico dat de boer neemt, maar krijgen in ruil heerlijke groenten uit eigen streek.

Het concept heet Comunity Supported Agriculture (CSA). Landbouwbedrijven die gedragen worden door een gemeenschap schieten her en der in Vlaanderen uit de grond. Van deze beweging willen wij graag deel uitmaken. Zo worden wij ook een beetje jouw boerderij!

thumbnail_IMG_4176_edited.jpg
bottom of page