Hoe werkt het?

Je kan aandeelhouder worden voor een heel oogstseizoen. Zo ondersteun je de boer om de grond te bewerken, te zaaien en te oogsten. In ruil krijg je een deel van de oogst. Elke week haal je op een vaste dag jouw groentepakket op, met het aanbod dat dan beschikbaar is op het veld. De boer zorgt er voor dat er altijd een grote variatie aan groente is!

Het seizoen start begin april en loopt tot Kerstmis.

Ons aanbod

We kweken een heel divers aanbod van groenten en kruiden. Meestal vind je wekelijks knollen (wortel, rode biet, raap, aardpeer, zoete aardappel), blaadjes (sla, snijbiet, spinazie of rucola), kool (bloemkool, boerenkool, rode kool, paksoi, broccoli), vruchtgroente (paprika, tomaat, komkommer, courgette, pompoen, aubergine) en ui (prei, lente-ui, knoflook). Af en toe zijn er extraatjes beschikbaar: druiven, meloen, peultjes, boontjes, witloof… 

Klein pakket

Dit aandeel heeft recht op een wekelijks aanbod van 6 porties groenten, 39 weken lang. 

 

625€

Groot pakket

Dit aandeel heeft recht op een wekelijks aanbod van 9 porties verse groenten, 39 weken lang.

935€

Voorbeeld van een wekelijks groot aanbod

Familiepakket

Dit aandeel heeft recht op een wekelijks aanbod van 12 porties groenten, 39 weken lang. Dit is een dubbel klein pakket: 6 soorten groenten, dubbele porties.

1195€

Ei-abonnement

Onze kippen zitten jaarrond buiten in hun mobiele ren en verwerken de oogstresten tot heerlijke scharreleitjes.

  • 6 eitjes per week, 39 weken lang = 95€

  • 12 eitjes per week, 39 weken lang = 185€

kiekens1.jpg

Ruiltafel

Wat er in het pakket belandt, dat bepaalt het veld (en de boer). Zo krijg je een breed, gevarieerd aanbod seizoensgroenten. Zit daar toch iets tussen dat je niet lust, of zelf in de tuin hebt? Geen nood, je kan 1 portie ruilen met een andere soort groente op de ruiltafel.

Zo krijgt jouw groentepakket die persoonlijke touch!

Kruidenborder

Langs de oprit en in de serre zijn twee kruidenborders waaruit je zelf mag plukken. Daar staan dragon, rozemarijn, tijm, salie, oregano, citroenmelisse, lavas, zurkel, kruidvenkel, munt en nog meer om elke week een paar takjes naar keuze van te snijden. Gewoon een extra service, inbegrepen in de prijs!

Waar en wanneer?

Je kiest een vaste wekelijkse afhaaldag, maandag of donderdag, telkens tussen 16u en 19u. Je keuze blijft het hele oogsteizoen gelden. Er is één afhaalpunt op de boerderij zelf: Poekstraat 16 in Vinderhoute. Zo heb je altijd direct contact met de boer en zie je de groenten die in je pakket zullen belanden zelf groeien. Alles wordt uitgestald in ons marktkraam, met aanwijzing waar elke aandeelhouder recht op heeft. Je brengt zelf iets mee om alles in te laden.

Zit je nog met vragen, of wil je een afspraak maken voor een korte rondleiding op de boerderij?Bel of mail Gert op

0478/76 73 51 of info@molenkouter.com