top of page
thumbnail_IMG_4398 (2).jpg

Ontdek onze groentepakketten

logo pakketten zonder tekst.jpg

wekelijks

groentepakket

verse biogroenten

van 1 april tot kerst

afhalen op de boerderij

maandag of donderdag

Hoe werkt het?

Elke week haal je op maandag of donderdag jouw klein of groot pakket op. In je pakket vind je dagverse seizoensgroenten, recht van het veld! De boer zorgt telkens opnieuw voor een grote variatie aan lekkere groenten. Via de ruiltafel en onze kruidenborder kan je je groentepakket zelf een persoonlijke touch geven. Bij Molenkouter teken je in voor het hele oogstseizoen: van april tot Kerstmis. Bestel het pakket dat bij jou past. 

Aanbod?

Bij Molenkouter krijg je variatie op je bord, ook in de vroege lente en late herfst. Alledaagse groenten vormen de basis, maar we maken er een punt van om ook witloof, asperge en peulerwtjes aan te bieden. En om je echt te overtuigen: van juli tot oktober, bijna elke week tomaten zoals je nog nooit hebt geproefd.

 

In je pakket ontdek je wekelijks: knollen (wortel, rode biet, raap, aardpeer, pastinaak), blaadjes (sla, snijbiet, spinazie of rucola), kool (bloemkool, boerenkool, rode kool, paksoi, broccoli), vruchtgroente (paprika, tomaat, komkommer, courgette, pompoen, aubergine) en ui (prei, lente-ui, ajuin, knoflook). En zoveel meer, natuurlijk: we oogsten doorheen het seizoen meer dan 50 soorten groenten.

Klein pakket

Een wekelijks aanbod van 6 porties groenten en verse kruiden à volonté, 39 weken lang. 

735€ 

IMG_9095.jpg

Groot pakket

Een wekelijks aanbod van 9 porties groenten en verse kruiden à volonté, 39 weken lang.

1095€ 

foto groot pakket.jpg

Ei-abonnement

Onze kippen zitten het hele jaar door buiten in hun mobiele ren. Ze verwerken de resten van de oogst tot overheerlijke scharreleitjes.

  • 6 eitjes/week, 39 weken lang = 120€

  • 12 eitjes/week, 39 weken lang = 240€

thumbnail_IMG_5887.jpg

Ruiltafel

Wat er in het pakket belandt, dat bepaalt het veld (en de boer). Zo krijg je een breed, gevarieerd aanbod seizoensgroenten. Zit daar toch iets tussen dat je niet lust of iets wat je zelf in de tuin hebt? Geen nood, je kan 1 portie ruilen met een andere soort groente op de ruiltafel.

Zo krijgt jouw groentepakket die persoonlijke touch!

Kruidenborder

Langs de oprit en in de serre zijn twee kruidenborders waaruit je zelf mag plukken. Daar staan dragon, rozemarijn, tijm, salie, oregano, citroenmelisse, lavas, zurkel, kruidvenkel, munt en nog meer om elke week een paar takjes naar keuze van te snijden. Gewoon een extra service, inbegrepen in de prijs!

Waar en wanneer?

Je kiest een vaste wekelijkse afhaaldag: maandag of donderdag. Je kan je pakket afhalen tussen 16u en 19u. Kan je een keertje niet? Geef de boer dan gewoon even een seintje. Je haalt je pakket af op de boerderij in de Poekstraat 16 in Vinderhoute. Ontmoet de andere klanten, loop met je kinderen even binnen, zie de groenten groeien, sla een praatje met de boer, pluk nog even je eigen kruiden. We stallen de verse groenten uit in ons marktkraam, jij hoeft enkel iets mee te brengen om alles in te laden. 

Prijs?

Met deze prijzen probeert Molenkouter alle onkosten te dekken, en boer en medewerkers van een eerlijk loon te voorzien. Fair trade in de praktijk! Door in één keer op voorhand te betalen ondersteun je Molenkouter op z'n best: zo onderstreep je je engagement én sparen we administratieve moeite en kosten uit. Je kan ook maandelijks betalen in twaalf schijven, met een doorlopende opdracht bij je bank.

bottom of page